Komunikata për media

12 Janar 2018 - u.d Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT priti në takim Kryetarin e Dragashit

u.d Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT z.Kadri Kadriu me bashkëpunëtorë, priti sot në takim Kryetarin e Komunës së Dragashit z.Shaban Shabani, me të cilin bisedoi rreth gjendjes së rrjetit transmetues në rajonin e Dragashit si dhe planeve për zgjerim në këtë rajon.
z.Kadriu e njoftoi z.Shabani që KOSTT ka paraparë në Planin Zhvillimor dhe Investiv ndërtimin e Nënstacionit 110 kV në Dragash ku planifikohet që të lidhet edhe një linjë e re interkonektive me Shqipërinë e nivelit të tensionit 110 kV. Ky projekt planifikohet që të realizohet përmes pakos së projekteve në kuadër të fazës VI dhe VII të Zgjerimit të Rrjetit Transmetues në bashkëfinancim me Bankën Gjermane për Zhvillim KfW.
Kryetari i Dragashit u shpreh i interesuar për realizimin e këtij projekti i cili do të ndikoj në krijimin e kushteve për zhvillim të turizmit dhe zhvillim ekonomik për komunën që ai drejton.

{jathumbnail}
ud kshe me ish kryetari i dragashit

11 Janar 2018 - KOSTT vazhdon përkrahjen për fëmijët e Kosovës

Në vazhdën e përgjegjësisë sociale, KOSTT sh.a konfirmoi edhe një herë përkushtimin për të kontribuar në mirëqenien e shoqërisë sonë duke dhënë përkrahje financiare për fëmijët e diagnostifikuar me kancer si dhe fëmijët e porsalindur që përballen me probleme shëndetësore.
Në kuadër të kësaj, KOSTT është bërë pjesë e iniciativës së komunitetit të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim BERZH (EBRD Community Initiative) për të mbledhur fonde për sigurimin e medikamenteve për fëmijët e diagnostifikuar me kancer që trajtohen në Klinikën Pediatrike Onkologjike në QKUK, përmes fondacionit “Care for Kosovo Kids” (CfKK/FKfK). Ky Fondacion që nga viti 2013 është i angazhuar në shpëtimin e jetës së fëmijëve, duke siguruar përmes donacioneve trajtimin e nevojshëm për 60 fëmijë, çdo vit.

Më shumë...

29 Dhjetor 2017 - Investimi i mbi 3 milion EUR, bën Nënstacionin 110/35/10 kV Lipjani një nga Nënstacionet me siguri të lartë të furnizimit në Sistemin Transmetues të Kosovës

Nënstacioni 110/35/10 kV Lipjani i ndërtuar në vitin 1988, i furnizuar në mënyrë radiale nga Nënstacioni Prishtina 4, pas 29 viteve u revitalizua plotësisht në kuadër të LOT 4 të projektit “Permirësimi i Rrjetit Transmetues-faza IV dhe V” i bashkëfinancuar nga KOSTT dhe Banka Gjermane për Zhvillim (KfW).
Në përputhje me Planin Zhvillimor të Transmsionit 2017-2026, në dhjetor të vitit 2017 KOSTT sh.a përfundoi me sukses rehabilitimin e Nënstacionit 110/35/10 kV Lipjani duke realizuar kështu investimin në vlerë prej mbi € 3.1 milion. Ky investim ka përfshi re-vitalizimin e përgjithshëm të Nënstacionit 110/35/10 kV Lipjani si dhe rritjen e kapaciteteve transformuese me instalimin e transformatorit të tretë të ri energjetik me fuqi 40 MVA dhe fushës transformatorike 110 kV, 35 kV dhe 10 kV. Në kuadër të projektit gjithashtu është bërë edhe ri-konfigurimi e sistemit të zbarrave 110 kV në sistem të dyfishtë duke e shëndrruar ate në sistem fleksibil i cili e rrit nivelin e sigurisë së operimit në nënstacionin 110/35/10 kV Lipjani.

Më shumë...

27 Dhjetor 2017 - Intervenim i domosdoshëm në NS 110/35/10 kV Prishtina 1

Njoftohen qytetarët që me qëllim të krijimit të kushteve të sigurisë në punë, me datë 28 Dhjetor 2017 nga ora 08:00 deri në 11:00 do të bëhet shkyçja e transformatorit energjetik TR1 (110/35/10 kV) në Nënstacionin 110/35/10 kV Prishtina 1. Transformatori TR 2 gjatë kësaj kohe mbetet në operim.

Më shumë...

26 Dhjetor 2017 - Njoftim për media-Rënia e TR 1 në NS 110/35/10 kV Prishtina 1

Sot me 26 dhjetor 2017, në ora 16:59 ka rënë nga puna transformatori TR 1 në Nënstacionin 110/35/10 kV Prishtina 1, si pasojë një pjesë e konsumatorëve që furnizohen nga ky Nënstacion kanë mbetë pa furnizim me energji elektrike.
Ekipet e mirëmbajtjes të KOSTT sh.a kanë dalë menjëherë në terren dhe ana 110 kV e TR 1 është kyçur ne ora 18:06, ana 35 kV e TR 1 është kyçur në ora 18:08, ndërsa ana 10 kV është kyçur në ora 18:24, duke e stabilizuar kështu furnizimin me energji elektrike nga NS Prishtina1.
Shkaktar i rënies ishte dalja e nivelit distributiv 10 kV (J17).

KOSTT sh.a kërkon mirëkuptim nga qytetarët/institucionet e afektuara.

13 Dhjetor 2017 - Ftesë për Shprehje Interesi për Shërbime Konsulentësh-Projekti “Zhvillimi i Sektorit të Energjisë VI-VII-Përmirësimi i Rrjetit Transmetues”

Shërbime të Konsulencës (Sektori i Energjisë - Linjat e Transmisionit dhe Nënstacionet)
Tender Publik Ndërkombëtar (me parakualifikim)

Vendi:                                    Kosova
Nr. i referencës:                    BMZ-No.: 2013.6552.7, 2014.688.1

Afati i fundit për
dorëzim:                                22 janar 2018 (ora 15:00, sipas kohës lokale në Kosovë)

Parakualifikimi:                    Ftesë për Shprehje të Interesit

Referenca:                            Tenderi i hapur ndërkombëtar për Shërbime të Konsulencës për Projektin "ZHVILLIMI I SEKTORIT
                                               TË ENERGJISË VI dhe VII - PËRMIRËSIMI I RRJETIT TË TRANSMISIONIT".

Më shumë...

8 DHjetor 2017 - Punime të planifikuara në NS 110/10 kV Prishtina 2

Për të mundësuar kushte të sigurisë në punë për realizimin e punimeve të domosdoshme për rehabilitimin e ndarësit 10 kV në fushën e transformatorit TR1 në Nënstacionin 110/10 kV Prishtina 2, me datë 10 dhjetor 2017 (E Dielë) nga ora 09:00 deri në 13:00 do të bëhet shkyçja e Nënstacionit në fjalë.
Gjatë intervalit kohor të lartcekur, qytetarët/institucionet që furnizohen nga NS Prishtina 2 do të mbesin pa furnizimin me energji elektrike (redukimi i parashikuar 45 MW).

Më shumë...

8 Dhjetor 2017 - Intervenim i domosdoshëm në NS 110/35/10 kV Vushtrri 1

Njoftohen qytetarët që me datë 10 Dhjetor 2017, nga ora 07:00 deri në 10:00 do të bëhet shkyçja e transformatorit energjetik T1 në Nënstacionin 110/35/10 kV Vushtrri 1, për ta bartur konsumin në linjën 35 kV që lidhë NS Vushtrri 1 me NS Mitrovica 2 në mënyrë qe të mundësohet ndrrimi i termometrit.

Më shumë...

8 Dhjetor 2017 - Shkaktohet lidhje e shkurtër në fushën e transformatorit TR1 në NS 110/35/10 kV Prishtina 1

Sot me 8 dhjetor 2017, në ora 04:25 ka ndodhur një lidhje e shkurtë në fushën e transformatorit TR 1 në Nënstacionin 110/35/10 kV Prishtina 1, gjë që ka ndikuar në dëmtimin e fushës së transformatorit.
Si pasojë e kësaj, konsumatorët që furnizohen nga ana 10 kV e TR 1 kanë mbetur pa furnizim me energji elektrike, ndërsa ana 35 kV është kthyer në furnizim pas 90 minutave.

Më shumë...

7 Dhjetor 2017 - Menaxhmenti i KOSTT priti në takim një delegacion të zyrtarëve të lartë të Republikës Federale Gjermane

U.D. Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT z.Kadri Kadriu me bashkëpunëtorë, pritën sot në takim një delegacion të zyrtarëve të lartë të Repubikës Federale Gjermane të udhëhequr nga znj.Heike Backofen-Warnecke, Zëvendësshefe e Divizionit për EJL dhe Kaukazin e Jugut në Ministrinë për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik të Republikës Federale Gjermane dhe drejtori i Bankës Gjermane për Zhvillim (KfW) për Kosovë dhe Maqedoni z. René Eschemann.

Më shumë...

Faqja 1 nga 53