Komunikata për media

11 Janar 2018 - KOSTT vazhdon përkrahjen për fëmijët e Kosovës

Në vazhdën e përgjegjësisë sociale, KOSTT sh.a konfirmoi edhe një herë përkushtimin për të kontribuar në mirëqenien e shoqërisë sonë duke dhënë përkrahje financiare për fëmijët e diagnostifikuar me kancer si dhe fëmijët e porsalindur që përballen me probleme shëndetësore.
Në kuadër të kësaj, KOSTT është bërë pjesë e iniciativës së komunitetit të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim BERZH (EBRD Community Initiative) për të mbledhur fonde për sigurimin e medikamenteve për fëmijët e diagnostifikuar me kancer që trajtohen në Klinikën Pediatrike Onkologjike në QKUK, përmes fondacionit “Care for Kosovo Kids” (CfKK/FKfK). Ky Fondacion që nga viti 2013 është i angazhuar në shpëtimin e jetës së fëmijëve, duke siguruar përmes donacioneve trajtimin e nevojshëm për 60 fëmijë, çdo vit.

Më shumë...

29 Dhjetor 2017 - Investimi i mbi 3 milion EUR, bën Nënstacionin 110/35/10 kV Lipjani një nga Nënstacionet me siguri të lartë të furnizimit në Sistemin Transmetues të Kosovës

Nënstacioni 110/35/10 kV Lipjani i ndërtuar në vitin 1988, i furnizuar në mënyrë radiale nga Nënstacioni Prishtina 4, pas 29 viteve u revitalizua plotësisht në kuadër të LOT 4 të projektit “Permirësimi i Rrjetit Transmetues-faza IV dhe V” i bashkëfinancuar nga KOSTT dhe Banka Gjermane për Zhvillim (KfW).
Në përputhje me Planin Zhvillimor të Transmsionit 2017-2026, në dhjetor të vitit 2017 KOSTT sh.a përfundoi me sukses rehabilitimin e Nënstacionit 110/35/10 kV Lipjani duke realizuar kështu investimin në vlerë prej mbi € 3.1 milion. Ky investim ka përfshi re-vitalizimin e përgjithshëm të Nënstacionit 110/35/10 kV Lipjani si dhe rritjen e kapaciteteve transformuese me instalimin e transformatorit të tretë të ri energjetik me fuqi 40 MVA dhe fushës transformatorike 110 kV, 35 kV dhe 10 kV. Në kuadër të projektit gjithashtu është bërë edhe ri-konfigurimi e sistemit të zbarrave 110 kV në sistem të dyfishtë duke e shëndrruar ate në sistem fleksibil i cili e rrit nivelin e sigurisë së operimit në nënstacionin 110/35/10 kV Lipjani.

Më shumë...

27 Dhjetor 2017 - Intervenim i domosdoshëm në NS 110/35/10 kV Prishtina 1

Njoftohen qytetarët që me qëllim të krijimit të kushteve të sigurisë në punë, me datë 28 Dhjetor 2017 nga ora 08:00 deri në 11:00 do të bëhet shkyçja e transformatorit energjetik TR1 (110/35/10 kV) në Nënstacionin 110/35/10 kV Prishtina 1. Transformatori TR 2 gjatë kësaj kohe mbetet në operim.

Më shumë...

26 Dhjetor 2017 - Njoftim për media-Rënia e TR 1 në NS 110/35/10 kV Prishtina 1

Sot me 26 dhjetor 2017, në ora 16:59 ka rënë nga puna transformatori TR 1 në Nënstacionin 110/35/10 kV Prishtina 1, si pasojë një pjesë e konsumatorëve që furnizohen nga ky Nënstacion kanë mbetë pa furnizim me energji elektrike.
Ekipet e mirëmbajtjes të KOSTT sh.a kanë dalë menjëherë në terren dhe ana 110 kV e TR 1 është kyçur ne ora 18:06, ana 35 kV e TR 1 është kyçur në ora 18:08, ndërsa ana 10 kV është kyçur në ora 18:24, duke e stabilizuar kështu furnizimin me energji elektrike nga NS Prishtina1.
Shkaktar i rënies ishte dalja e nivelit distributiv 10 kV (J17).

KOSTT sh.a kërkon mirëkuptim nga qytetarët/institucionet e afektuara.

13 Dhjetor 2017 - Ftesë për Shprehje Interesi për Shërbime Konsulentësh-Projekti “Zhvillimi i Sektorit të Energjisë VI-VII-Përmirësimi i Rrjetit Transmetues”

Shërbime të Konsulencës (Sektori i Energjisë - Linjat e Transmisionit dhe Nënstacionet)
Tender Publik Ndërkombëtar (me parakualifikim)

Vendi:                                    Kosova
Nr. i referencës:                    BMZ-No.: 2013.6552.7, 2014.688.1

Afati i fundit për
dorëzim:                                22 janar 2018 (ora 15:00, sipas kohës lokale në Kosovë)

Parakualifikimi:                    Ftesë për Shprehje të Interesit

Referenca:                            Tenderi i hapur ndërkombëtar për Shërbime të Konsulencës për Projektin "ZHVILLIMI I SEKTORIT
                                               TË ENERGJISË VI dhe VII - PËRMIRËSIMI I RRJETIT TË TRANSMISIONIT".

Më shumë...

8 DHjetor 2017 - Punime të planifikuara në NS 110/10 kV Prishtina 2

Për të mundësuar kushte të sigurisë në punë për realizimin e punimeve të domosdoshme për rehabilitimin e ndarësit 10 kV në fushën e transformatorit TR1 në Nënstacionin 110/10 kV Prishtina 2, me datë 10 dhjetor 2017 (E Dielë) nga ora 09:00 deri në 13:00 do të bëhet shkyçja e Nënstacionit në fjalë.
Gjatë intervalit kohor të lartcekur, qytetarët/institucionet që furnizohen nga NS Prishtina 2 do të mbesin pa furnizimin me energji elektrike (redukimi i parashikuar 45 MW).

Më shumë...

8 Dhjetor 2017 - Intervenim i domosdoshëm në NS 110/35/10 kV Vushtrri 1

Njoftohen qytetarët që me datë 10 Dhjetor 2017, nga ora 07:00 deri në 10:00 do të bëhet shkyçja e transformatorit energjetik T1 në Nënstacionin 110/35/10 kV Vushtrri 1, për ta bartur konsumin në linjën 35 kV që lidhë NS Vushtrri 1 me NS Mitrovica 2 në mënyrë qe të mundësohet ndrrimi i termometrit.

Më shumë...

8 Dhjetor 2017 - Shkaktohet lidhje e shkurtër në fushën e transformatorit TR1 në NS 110/35/10 kV Prishtina 1

Sot me 8 dhjetor 2017, në ora 04:25 ka ndodhur një lidhje e shkurtë në fushën e transformatorit TR 1 në Nënstacionin 110/35/10 kV Prishtina 1, gjë që ka ndikuar në dëmtimin e fushës së transformatorit.
Si pasojë e kësaj, konsumatorët që furnizohen nga ana 10 kV e TR 1 kanë mbetur pa furnizim me energji elektrike, ndërsa ana 35 kV është kthyer në furnizim pas 90 minutave.

Më shumë...

7 Dhjetor 2017 - Menaxhmenti i KOSTT priti në takim një delegacion të zyrtarëve të lartë të Republikës Federale Gjermane

U.D. Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT z.Kadri Kadriu me bashkëpunëtorë, pritën sot në takim një delegacion të zyrtarëve të lartë të Repubikës Federale Gjermane të udhëhequr nga znj.Heike Backofen-Warnecke, Zëvendësshefe e Divizionit për EJL dhe Kaukazin e Jugut në Ministrinë për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik të Republikës Federale Gjermane dhe drejtori i Bankës Gjermane për Zhvillim (KfW) për Kosovë dhe Maqedoni z. René Eschemann.

Më shumë...

4 Dhjetor 2017- Punime në kuadër të projektit “Përmirësimi i Rrjetit Transmetues faza IV dhe V, LOT 4 –Rehabilitimi i Nënstacioneve”, NS 110/35/10 kV Lipjani

Për të mundësuar kushte të sigurisë në punë për realizimin e punimeve në kuadër të projektit të KOSTT sh.a “Përmirësimi i Rrjetit Transmetues, faza IV dhe V, LOT 4 –Rehabilitimi i Nënstacioneve”, nga data 05 dhjetor në ora 09:00 deri me 06 dhjetor në ora 18:00, do të bëhet shkyçja e transformatorit energjetik TR 1 (110/35 kV) në Nënstacionin NS 110/35/10 kV Lipjani.

Më shumë...

Faqja 10 nga 62