Komunikata për media

17 Qershor 2019 - Remont i planifikuar vjetor në NS 110/35kV Gjilan 1

Për të mundësuar punimet për realizimin e remontit të planifikuar vjetor në NS 110/35 kV Gjilan 1, me datë 19 Qershor 2019 (e Mërkurë), nga ora 09:00 deri në 09:10  si dhe nga ora 17:00 deri në orën 17:10 do të bëhet shkyçja e transformatorit energjetik T1 (31.5 MVA) për ta kaluar ngarkesën në transformatorin energjetik T2 (20 MVA) ndërsa pjesa tjetër e ngarkesës do të furnizohen nga NS Vitia.

Më shumë...

17 Qershor 2019 - Remont i planifikuar vjetor në NS 110/10(20) kV Deçan

Për të mundësuar punimet për realizimin e remontit të planifikuar vjetor në NS 110/10(20) kV Deçan, me datë 18 Qershor 2019 (e Marte pas mesnate), nga ora 00:10 deri në 00:20 do të bëhet shkyçja e transformatorit energjetik T1 për ta kaluar ngarkesën në transformatorin energjetik T2 në nënstacion në fjalë.

Më shumë...

14 Qershor 2019 - Intervenim i domosdoshëm në NS 110/35/10kV Prishtina 1

Njoftohen qytetarët që me qëllim të krijimit të kushteve të sigurisë për punë, me datë 15 Qershor 2019 (E Shtunë), nga ora 06:00 deri në 07:00 do të bëhet shkyçja emergjente e transformatorit energjetik T1 (110/10kV) në Nënstacionin 110/35/10kV Prishtina 1. Shkyçja është e domosdoshme për të mundësuar intervenimin në shiritin e tokëzimit në anën 10kV.

Më shumë...

10 Qershor 2019 - Energjizohet linja e re e dyfishtë e tensionit të lartë 110 kV për kyçjen e Nënstacionit 110/10(20) kV Ilirida

KOSTT sh.a njofton qytetarët që me datë 11 Qershor 2019 (E Martë), do të lëshohet nën tension (energjizohet) linja re e dyfishtë kabllore 110kV, për kycjen e Nënstacionit 110/10(20) kV Ilirida.

Linja e re në fjalë, që përshkohet nga nënstacioni 1.5 kilometra për në lindje për t’u lidhur me linjën ekzistuese mbitokësore nga Nënstacioni Vallaq deri te Nënstacionin Palaj, kalon në vendbanimet e Komunës së Mitrovicës (nga lagjja e stadionit, Universiteti publik i Mitrovicës e deri në lagjen fidanishte)

KOSTT sh.a lut qytetarët që gravitojnë në këto vendbanime që të kenë kujdes, pasi që linja nga momenti i energjizimit paraqet rrezik nga tensioni i lartë.

7 Qershor 2019 - Punime në kuadër të projektit “Rehabilitimi i transformatorit energjetik T1 në NS 110/35/10 kV Ferizaj 1“

Njoftohen qytetarët që me qëllim të krijimit të kushteve të sigurisë për punë, me datë 10 Qershor 2019 (E Hëne), nga ora 11:00 deri me datën 17 Qershor 2019 (E Hëne) në orën 18:00, do të bëhet shkyçja e transformatorit energjetik 110/35kV, T1 në NS 110/35/10 kV Ferizaj 1. Shkyçja është e nevojshme për të mundësuar punimet për rehabilitimin e transformatorit energjetik T1 në nënstacionin në fjalë, ndërsa transformatorët energjetik T2 (110/35 kV ) dhe T3 ( 110/10 kV ) do të jenë në operim.

Më shumë...

31 Maj 2019 - Punime në kuadër të projektit “Ndërrimi i ndarësve 35kV në Trafofushen T1 dhe T2 në NS 110/35/10 kV Prizren 1“

Njoftohen qytetarët që me qëllim të krijimit të kushteve të sigurisë për punë, me datë 02 Qershor 2019 (E Dielë), nga ora 13:00 deri në 15:00 do të bëhet shkyçja e transformatorëve energjetik 110/35kV, T1 dhe T2 në NS 110/35/10 kV Prizren 1. Shkyçja është e nevojshme për të mundësuar punimet për ndërrimin e ndarësit Q1 në fushën e transformatorit energjetik T2.

Gjatë kësaj kohe, një pjesë e qytetarëve/institucioneve që furnizohen nga ky nënstacion (transformatorët energjetik 110/35kV T1 dhe T2), do të mbesin pa furnizim me energji elektrike. (Redukimi i parashikuar 25MW)

KOSTT sh.a kërkon mirëkuptim nga qytetarët.

28 Maj 2019 - Ambasadorja e Finlandës Sh.S.znj. Stjernvall ligjeroi pranë të rinjve të KOSTT të përzgjedhur për programin e lidershipit

Gjatë ditës së sotme Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT sh.a., z. Ilir M. Shala me bashkëpuntorë priti në vizitë Ambasadorën e Finlandës Sh.S.znj. Pia Stjernvall, e cila në kuadër të kësaj vizite, para grupit të përzgjedhur për programin e lidershipit në KOSTT, mbajti një ligjeratë me temën “Udhëheqja, ndryshimi dhe menaxhimi i konfliktit”.
Programi për lidership 50/50 në KOSTT, iniciativë kjo e Kryeshefit Ekzekutiv të KOSTT z Shala, ka për synim pjesëmarrjen në ngritjen e kapaciteteve profesionale dhe udhëheqëse të punonjësve të përzgjedhur në përmbushje të zotimeve në balancimin e barazisë gjinore në kompani. Prej 10 anëtarë të stafit, 5 janë përzgjedhur të jenë gra dhe 5 sish burra.

Më shumë...

28 Maj 2019 - Remont i planifikuar vjetor në NS 110/10(20) kV Deçan

Për të mundësuar punimet për realizimin e remontit të planifikuar vjetor në NS 110/10(20) kV Deçan, me datë 29 Maj 2019 (e Mërkurë pas mesnate), nga ora 00:00 deri në 00:15 do të bëhet shkyçja e transformatorit energjetik T2 për ta kaluar ngarkesën në transformatorin energjetik T1 në nënstacion në fjalë.
Qytetarët/institucionet që furnizohen nga NS 110/10(20) kV Deçan do të mbesin pa furnizim me energji elektrike në kohëzgjatje prej 15 minutave, nga ora 00:00 deri në 00:15 (redukimi i parashikuar 10 MW)

Më shumë...

22 Maj 2019 - Kosova dhe Shqipëria të përkushtuara për avancimin e bashkëpunimit në mes të dy sistemeve energjetike

Menaxhmenti i lartë i KOSTT në krye me Kryeshefin Ekzekutiv z. Ilir M. Shala, pritën sot në takim Administratorin e Përgjithshëm të Operatorit të Sistemit Transmetues të Energjisë Elektrike në Shqipëri - OST z. Skerdi Drenova, ku diskutuan për çështjet me interes për Sistemet Transmetuese të Energjisë Elektrike të Kosovës dhe Shqipërisë në përgjegjësi të dy kompanive homologe, ku si tema të veçanta ishin bashkëpunimi në proceset e integrimeve regjionale dhe evropiane si dhe bashkëpunimi në drejtim të realizimit të projekteve të përbashkëta, të cilat janë në funksion të integrimit të tregjeve të energjisë si dhe sigurisë së furnizimit për konsumatorët e energjisë elektrike të të dyja vendeve.

Më shumë...

20 Maj 2019 - Edhe Swissgrid përkrahë KOSTT në drejtim të të bërit Zonë/Bllok Rregullues i pavarur brenda Evropës Kontinentale

Sot, në Aarau të Zvicrës në selinë qendrore të Swissgrid, Kryeshefi Ekzekutiv i KOSTT sh.a z. Ilir M. Shala së bashku me bashkëpunëtorë, u prit në takim nga homologu i tij Kryeshefi Ekzekutiv i Operatorit të Sistemit Transmetues të Zvicrës, z. Yves Zumwald.   

Më shumë...

Faqja 1 nga 63